2008-10-15 16:14:33• hírek • Parajdi Andrea

Kibővítették a koncertkínálatot

A Szatmári Zenei Napokat immár harmincegyedik alkalommal rendezte meg a Dinu Lipatti Filharmónia. A nagy sikerre való tekintettel idén még egy koncerttel bővítették az előadások sorát.

A szatmári közönség ezúttal sem csalódhatott a Zenei Napok koncertkínálatában, hiszen világhírű művészek, változatos előadások fogadták a klasszikus zene kedvelőit. Szem-, és fültanui lehettünk operett és kamaraesteknek, különleges élménnyel gazdagodhattunk a Ruha István emlékére megrendezett hangversenyen, valamint részesei lehettünk egy színvonalas nemzetközi hegedűversenynek is.

Fátyol Rudolf, a Dinu Lipatti Filharmónia igazgatója az egyik legsikeresebb fesztiválként emlegeti az ideit. Mint mondja, ezidáig több mint ötezren voltak kíváncsiak a koncertekre, s a nagy sikerre való tekintettel a tervezett programot egy újabb koncerttel bővítették. A klasszikus zene kedvelői a módosított programnak köszönhetően, az idei Zenei Napok keretében még négy koncertnek lehetnek részesei.

Október 15-én és 16-án Alexandru Tomescu, Horia Mihail és Razvan Suma lépnek színpadra, akik koncertjeikkel a világ számos pontjára eljutottak már. Október 23-án, csütörtökön ünnepi koncertre kerül sor, ahol a Szatmárról elszármazott, jelenleg Amszterdamban élő Corneliu Dumbraveanu karmester lép színpadra. A művész most lesz 75 éves, és visszavonulása előtti utolsó koncertturnéján vesz részt. A kibővített program révén október 30-án egy újabb szatmári tehetséggel ismerkedhet meg a helyi közönség, az ifjú Mihaela Goje karmesterhölgy Gerschwin West Side storyját szimfonikus változatban adja elő.

A Zenei Napok keretében a Filharmónia zenekara templomi koncerteket is tartott, amelyek ezúttal is rendszerint teltházasak voltak. -Amelyik egyháztól meghívást kaptunk, ott mindenhol koncerteztünk. Fontosnak tartom, hogy elvigyük a zenét, azokhoz az emberekhez is, akik anyagi helyzetük miatt nem engedhetik meg maguknak, hogy jegyet vásároljanak az előadásainkra. Úgy gondolom, idén is olyan koncertekkel ajándékoztuk meg a szatmári közönséget, amelyeknek a hangulata mindenkiben maradandó emléket hagyott - fejtette ki Fátyol Rudolf, igazgató.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: